QUESTZONE
QUESTZONE

10 ФІЛЬМІВ ДЛЯ Надихнутий ПОХОД В КВЕСТРУМ

Фото  к новости 10 ФІЛЬМІВ ДЛЯ Надихнутий ПОХОД В КВЕСТРУМ
Ми пропонуємо вам найпростіший і безпечний спосіб підготуватися, налаштуватися на ескейп-рум і скоротати час в болісному очікуванні заброньованої гри - подивитися кіно. Та не просте, а саме що ні на є квестове. Дивіться фільми і беріть кінострічки на вус!

«Втеча з Шоушенка»
Втеча з в'язниці - найпростіший сюжет для боротьби із замкнутим простором. Недарма в Мінську аж відразу три кімнати про це ( «Тюремний втечу» від Pod Zamkom, «Втеча з в'язниці» від ZaГранью і навіть однойменний «Втеча з Шоушенка» від Квеструм.бел). Фільм «Втеча з Шоушенка» нахапав 7 Оскарів і купу інших кінорегалій, а також займає 1-е місце в рейтингу КиноПоиск. У головного героя, якого грає Тім Роббінс і який намагається сдежать з в'язниці власне під назвою Шоушенк, варто повчитися зухвалості, наполегливості і гнучкості розуму - всі ці якості стануть в нагоді в будь-якому ескейп-румі.

«1408»
Головних героїв у «1408» двоє. Перший - письменник Майк Енслін. Майк пише романи-жахи і черпає для цього натхнення, зупиняючись в «проклятих» номерах американських готелів, в яких сталося вбивство, самогубство або ще якесь відлякують нормальних постояльців подія. Другий герой - власне проклята кімната готелю №1408, з якої у Майка склалися особливі стосунки ... Письменник не просто не може з неї вибратися (це так схоже на ескейп-рум!), Але навіть більше - його активно атакує полтергейст. Повірте: людина проти кімнати - це крутіше, ніж Чужий проти Хижака.

«Гра»
«Гра» - це фільм про те, чому варто дарувати сертифікати на квест. У старіючого мільйонера Ніколаса Ван Ортона (якого грає Майкл Дуглас) є все ... крім гострих відчуттів і смаку життя. Сам багач не те щоб горів бажанням вплутуватися в авантюри, але подсуетился його молодший брат, який подарував Ніколасу на день народження квиток на загадкову гру під нехитрою назвою «Гра». «Гра» виявилася серйозною штукою і відмінним подарунком: вона не просто своєрідно затягла героя, а й змусила переглянути життєві цінності. Квест-кімната навряд чи змусить вас переоцінити своє життя, зате точно стане маленьким пригодою.

До речі, саме цим фільм надихалися автори мінського квеструма «Контрабанда».

«Кімната страху»
Ще один шедевр від майстра трилера Девіда Фінчера ( «Гру» зняв він же). Мама Мег з донькою Сарою тільки що в'їхали в прекрасний новий будинок, який раніше належав якомусь мільйонеру. Все б нічого, от тільки в будинку є дивна «аварійна» кімната, де можна сховатися в разі, якщо нагрянуть грабіжники. Після того як двері зі сталі закриється, потрапити в кімнату стає неможливо. Грабіжники, звичайно ж, не змусили себе чекати ... Фільм «Кімната страху» вчить нас, що якщо в кімнаті щось є, то це неспроста.

«Термінал»
Це фільм про те, що якщо вже ти застряг на якийсь час в приміщенні, то треба пристосовуватися. Громадянин вигаданої країни Кракозіі Віктор Наворскі (його грає Том Хенкс) летів додому, але поки він був у від'їзді, в Кракозіі сталася революція, і такої країни не стало. Відповідно, Віктор став людиною без громадянства, і його не можуть ні випустити з аеропорту в США, ні впустити в літак в рідну пост-Кракозію - він не може вийти з терміналу аеропорту, і йому доводиться там прописатися (до речі, Кракозія за сценарієм знаходиться в Східній Європі, а стоп-кадр показує, що у Віктора білоруське «вадзіцельскае пасведчанне», де кирилицею зазначено ПІБ «Гуліна Гульнара Надираўна» і «месца жихарства - Гомель»). При перегляді «Терміналу» оціните той факт, що вам не доведеться проводити в ескейп-румі довгі роки, як нещасному Віктору в аеропорту: ваше пригода триватиме всього лише годину.

«Один вдома»
Діти зі своїм свіжим поглядом часто проходять ескейп-руми швидше дорослих, які мислять стереотипами і штампами. Подивіться «Один вдома» - і зрозумієте, чому. За сюжетом комедії, маленький хлопчик Кевін, забутий виїхали батьками в приватному будинку, в поодинці відображає напад грабіжників на його житло. Зверніть увагу, як дитина знаходить нове застосування самим звичним предметів побуту і прихопіть це спостереження з собою на квест - вам дійсно знадобиться така навичка.

«Вікно у двір»
Герой цього фільму міг би зрозуміти будь-якого гравця ескейп-руму: він теж змушений тривалий час перебувати в приміщенні, намагаючись розгадати загадку. Фоторепортер, прикутий через зламану ногу до інвалідного крісла, від нудьги починає спостерігати за сусідами, що живуть в його ж будинку, чиї вікна виходять у внутрішній двір. Незабаром він починає подозервать, що один із сусідів вбив свою дружину ... «Вікно у двір» не тільки вчить уважності і вмінню не здаватися, а й є одним з кращих і найбільш касових творів Альфреда Хічкока.

«Код да Вінчі»
Головоломки і коди в цій екранізації роману Дена Брауна заховані далеко не в одному приміщенні. Але це виправдано, адже головний герой страждає на клаустрофобію. Ця стрічка навчить вас, що загадки бувають багатозначні і завжди варто перевіряти першу версію рішення, яка здається очевидною.

«Пила: гра на виживання»
Закриті в кімнаті, гравці в ескейп-рум виявляються у владі адмінів. Зовсім як герої у владі маніяка з цього австралійського фільму. За сюжетом, двоє чоловіків схаменулися в якомусь громадському туалеті прикутими ланцюгами до трубах. Поруч на підлозі в калюжі крові - труп людини зі спотвореним обличчям, револьвером в одній руці і мобільним телефоном в іншій. Поки герої насилу згадують, як тут опинилися, маніяк на прізвисько Конструктор ставить їх перед нелегким вибором ...
Не дивно, що такий зручний для квеструма сюжет вилився в купу квеструмов. У Мінську таких аж три ( «Пила» і «Пила-2» від Pila Game, «Пила» від iLocked).

«Куб»
Ще один страшний кіноквест про п'ятьох незнайомих людей невідомо як опинилися в дивній кубічній кімнаті. Кожна грань приміщення оснащена люком, провідним в іншу таку ж кімнату. Єдина різниця між кімнатами - їх колір і різноманітні смертоносні пастки. Разом герої намагаються знайти ключ до виходу. Квеструм в чистому вигляді! Цей фільм навчить вас радіти тому, що в процесі реальної гри не доведеться помирати.

інші Статті